Servicii

K+
Oamenii în activitățile noastre
0 +
Țări implicate

Prezentare generală

Acordăm atenția, timpul și grija cuvenite tuturor proiectelor pe care le gestionăm, indiferent de domeniile lor de activitate sau de complexitatea lor.


Susținem dezvoltarea resurselor umane și ajutăm companiile în îmbunătățirea strategiilor lor de internaționalizare. Colaborăm cu clienții noștri pentru a le dezvălui adevăratul potențial, pentru a le optimiza performanța și pentru a-i ajuta să își atingă obiectivele.

Implementăm proiecte internaționale care promovează dezvoltarea tehnologică, internaționalizarea, programe transnaționale de învățământ superior, transferul de inovare și acțiuni de bune practici.

corporation2-blog-pic3

Proiecte Erasmus+

Specialiștii noștri au experiență în scrierea și implementarea de proiecte Erasmus + pe cele 3 Acțiuni, proiecte de Cooperare între Organizații și Instituții, foste Parteneriate Strategice, pe toate domeniile educației și formării profesionale precum VET (Vocational Educational Training), educația adulților și în sistemul educațional în învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal și universitar precum și pentru tineret sau chiar sportiv.

Fiind un centru de formare profesională, cu acreditări de la Ministerul Educației Naționale și respectiv Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Cosvitec Est are capacitatea de a scrie și depune proiecte atât pentru sine ca entitate de formare, dar și pentru alți beneficiari interesați. Prin intermediul nostru, potențialii beneficiari pot avea proiecte de succes atât pe mobilități internaționale și proiecte de formare, cât și pe cooperare sau parteneriate la scară mică.

Erasmus + este programul UE pentru educație, formare, tineret și sport.

Bugetul său este estimat la 26,2 miliarde EUR. Această sumă este aproape dublă față de finanțarea primită de programul anterior (2014-2020).

Programul 2021-2027 pune un accent puternic pe incluziunea socială, pe tranziția ecologică și digitală și pe promovarea participării tinerilor la viața democratică.

Acesta sprijină prioritățile și activitățile definite în contextul Spațiului european al educației, al Planului de acțiune privind educația digitală și al Agendei pentru competențe în Europa. În același timp, programul:

Cercetare și gestionarea proiectelor

Cosvitec Est își propune să dezvolte programe de cercetare atât la nivel național, cât și internațional, care vizează dezvoltarea economică și industrială.

Sinergia strânsă cu organismele publice de cercetare, precum și cu companiile, face din Cosvitec Est un lider în domeniile sale de competență, datorită implementării de programe de cercetare industrială și dezvoltare precompetitivă, puternic aplicabile și dispensabile în sistemul de producție și socio-economic românesc.

Cosvitec Est consideră că cercetarea și inovarea sunt cheia progresului, motiv pentru care continuă să ofere întregul ciclu de cercetare și management de proiect, de la proiectare la implementare și evaluare. Astfel, implementează cu succes Project Management 3600 în diverse sectoare, creând oportunități și provocări pentru vârstnici. Cosvitec EST s-a distins profesional în activități de abilitare a competențelor minime (soft) și sectoriale (hard).

Incubator de inovare, Spin-off

Conceptul și principiile de funcționare ale incubatorului de afaceri se bazează pe sprijinirea dezvoltării întreprinderilor inovatoare la început de drum. Fiecare afacere, în ceea ce privește dezvoltarea în timp, are o perioadă de inițiere, o perioadă de creștere, o perioadă de dezvoltare, o perioadă de stagnare și o perioadă de declin.

De-a lungul acestor perioade, afacerea este întotdeauna sensibilă și întotdeauna supusă unei posibile denaturări și dispariții. În plus față de furnizarea sprijinului logistic necesar pentru demararea afacerii, Incubatorul de afaceri organizează cursuri de formare, oferă asistență în realizarea strategiilor de afaceri sau în redactarea proiectelor necesare pentru atragerea de fonduri și facilitează participarea la activități funcționale de networking.

Formări și cursuri

Cosvitec Est este acreditată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Educației Naționale pentru a organiza cursuri de formare și perfecționare profesională în următoarele două domenii: antreprenoriat și IT.
În plus, în cadrul proiectelor finanțate prin Programul Erasmus +, Cosvitec Est organizează și cursuri specifice, precum cursuri de marketing, cursuri de limbi străine sau alte cursuri de formare profesională.

Scopul este de a răspunde nevoilor tuturor prin planificare educațională calificată și asistență continuă pe tot parcursul procesului de formare și după, prin acțiuni rezolvate. Cosvitec Est promovează rețele naționale și internaționale în continuă evoluție, bazate pe schimbul de inovare și transferul de tehnologie.

Cosvitec Est se concentrează pe dezvoltarea locală, regională și națională.
Scopul său este de a promova dezvoltarea resurselor umane și cercetarea științifică prin diseminarea inovării tehnologice și a învățământului superior. Aceasta se poate baza pe puterea și experiența unei mari rețele transnaționale.

Ca urmare a Agendei pentru noi competențe, compania sprijină profesorii și responsabilizarea formatorilor, pentru a inspira și a ajuta
elevul / studentul / cursantul să dobândească competențe mai mari și mai relevante.

 

Attractive student use internet technology and high speed wi-fi connection to chat with friend. Smiling man play games on laptop in front of the window. Customer support guy working on freelance.

Educația incluzivă și-a sporit semnificativ importanța în contextul școlar din întreaga Europă și a devenit o prioritate pentru reducerea conflictelor viitoare. Din acest motiv, este necesar să se ofere profesorilor și educatorilor competențele și cunoștințele necesare pentru a lucra într-un mediu incluziv și pentru a le îmbunătăți capacitatea de a lucra în domeniu, precum și de a coopera cu părinții și familiile în general.

Cursurile urmăresc să dezvolte strategii de predare incluzivă și să promoveze un mediu de învățare reciprocă și cooperare între formatori și educatori, prin adoptarea de metodologii non-formale de bază, ateliere și materiale inovatoare, în principal consolidarea competențelor digitale și creșterea utilizării instrumentelor TIC ca o nouă metodologie de predare pentru a pune în aplicare o educație incluzivă eficientă.

 


La sfârșitul cursului, fiecare participant va primi un certificat de participare, inclusiv o descriere a conținutului formării și a perioadei acoperite de formare, împreună cu un certificat de mobilitate Europass. La cerere, pot fi furnizate documente suplimentare de certificare și raportare pentru a certifica competențele dobândite sau formarea personalului lor.