Constanta

 

 

 

 

Situată la intersecția mai multor rute comerciale, Constanta se afla pe coasta de vest a Marii Negre, la 185 de mile de strâmtoarea Bosfor.

O metropola antica si cel mai mare port maritim din România, Constanța trasează istoria sa de 2500 de ani.

Inițial numită Tomis, legenda spune că Jason a debarcat aici cu Argonautii după ce a găsit lâna de aur.

Tomis a fost cucerită de romani în anul 71 î.Hr. și redenumită Constantiana de către împăratul roman Constantin cel Mare în onoarea surorii sale.

Numele a fost scurtat la Constanța în timpul erei otomane.

În timpul secolului al 13-lea, Italia, când negustorii genovezi, în special, dominau comerțul pe Marea Neagră, Constanța a înflorit pentru a intra mai apoi, cu două secole mai târziu, în declin sub dominația turcă.

Conace de lux și hoteluri au fost construite în secolul al 19-lea, când regele Carol I a decis să repună Constanța pe harta internațională ca o stațiune turistică și port la Marea Neagră.

Al treilea oras ca marime din România, Constanța este acum un important centru cultural și economic, ce merită vizitat pentru comorile sale arheologice și atmosfera din centrul vechi al orașului.

Monumentele sale istorice, ruine antice, marele Cazino, muzee și magazine, și apropierea de stațiunile cu plajă sunt punctele de atracție ale turismului pe coasta Mării Negre.

Restaurantele in aer liber, cluburile de noapte și cabareturile oferă o gamă largă de divertisment.

Constanta este al patrulea cel mai mare port din Europa, imediat duppă Rotterdam, Antwerp si Marsilia.

În zonă, puteți vizita sate tradiționale, podgorii, monumente antice și Delta Dunării,
Constanta este mai mult decât doar punctul de intrare pe coasta Marii Negre.

Este un loc cu un trecut lung și interesant, atestat de numeroasele sale vestigii romane, cladiri istorice, fatade si moschei care colorează centrul orașului vechi.

Piata Ovidiu - Constanta - Publius Ovidius realizată de către sculptorul Ettore Ferrari în 1887, statuia dedicată poetului roman Publius Ovidius Naso, dă numele acestei locații.

Împaratul Augustus l-a exilat pe poetul Ovidius, în anul 8 Î.C., să își petreacă restul vieții în orașul Tomis,.

©2021 S. C. Cosvitec Est -SRL. Toate drepturile rezervate. RO 28986721

Căutare ...